03 April 2011

BEN ASHAARI : BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang







Kate En Ben " OK..ni segmen cepat dan ringkas .. khas untuk blogger yang lepak di rumah pada hujung minggu"

 Kate En Ben lagi,

" Nak join ? Senang jer... cam biasa.. buat satu entri khas :
  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG  
    Sudahh En Bennnn
     
  2. Tajuk : BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..
    Sudah juga En Bennnn..
     
  3. Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular 
     
    Blog ni sangat besh. bahasa yang buat Mutiara rase lembut dan basah je kat hati..Suke sangat! Then, blog ni PR dia dah 3.. sedangkan Mutiara baru PR 2..yelah,sangat2 jarang hupdate!
     
    2) Frodo
    Dah jatuh cinta dengan blog ni, rase macam author dia ni macam ade 'sumthing'. Sumthing ape?haha, dunno how 2 explain..besh..puitis dalam kasar..owh..xtau la nak explain gane..meh singgah sane meh..
     
    Bila singgah blog beliau, saya terasa seperti di nasihati oleh bapak saya.. blog yang informatif, sangat berguna buat saya yang jahil ni..kadang2 boleh menitis air mata bace..
     
    Dah hampir berbulan (4 bulan) jadi silent reader beliau. Best, informatif dan ade gak yang kelakar.. :)
     
    Erk..ni namanya, motivation or self supporting.. :P Membebel bukan kosong, tetapi mengajak same2 berfikir..berkongsi cerita kehidupan bukan sbb nak syok sendrik, tp sama2 berkongsi, kerana kisah kehidupan adalah kisah berulang2 yang terjadi kpd semua org..jd same2 kita jadikan bebelan kisah kehidupan kita mengikut kaca mata seorang hamba.. Al Quran juga menceritakan banyak sejarah kehidupan dan kisah2..untuk apa?untuk kita amek pengajaran.. aish! terpanjang pulak bebelan kat sini :P
     
  4. Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ? 
     
    Join segmen Bro Ben. Eheh.. tu tambahan.. Hm, yang pertama, kena jelas kenapa kita berblog.. then kena ikhlas dan jujur dalam menulis..just be urself..setiap org ade identiti penulisan mereka sendiri,so dun copy cat,,
     
    menulis dengan hati, sentiasa perbaiki penulisan, kena tahu gi mana mau tarik org baca, dan bagaimana mahu menjadikan blog kita ni satu tempat penulisan yang berkesan ..
     
    aish..ckap mmg pandai..nak wat tu susah..*atoi!*
     
    tapi kena ingat..kita bukan nak popular..kite nak memberi dalam menulis..
     
  5. Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?
     
    Penting tu depend pada niat masing2 kenapa nak berblog.. susah nak cakap..kdg2 rasa penting..kdg2 rasa tak..sebab, yang penting kita tahu apa matlamat dan niat kita..well, sume org berbeza kan.. yg Mutiara pentingkan adalah persahabtan yg btul2 kerana DIA..kalu saya jatuh, korang leh tarik2 naik atas..n mcm tu gak kalu korang2 terkehel, Mutiara dan yang lain leh urut2kan.. ape yg penting? loyal reader n frens..siapa?kamu!! ye, kamu!!


    Sekian lah sudahhh..


    Bebelan Mutiara :
    1) Kadang-kadang niat boleh tersasar, jadi hati2..
    2) Berblog bukan nak tambah dosa, tapi nak sama2 sebarkan pahala :)
    3) Masing2 ada pembawakan masing2. just be urself..
    4) Berblog sangat2 membantu saya dalam terapi stress :P
    5) Selamat menulis dan selamat mengumpul saham pahala!~



    Sudah azan asar laa, jum solat..

     
    Sayang selalu!~

    MutiaraBernilai
    Jalan Kent, Wilayah Persekutuan




Sila baca Bebelan Mutiara, isi penting berada di situ.

10 org kaki bebel buat bising:

Afida Anuar said...

Ya Allah Mutiara...jangan-jangan..blog fida blog merapu je...PR tu follower eh? 3 tu rasanya pasai fida dah lama berblogging kot... aduhh rasa tak layak sangat2 ni mutiara... terharu pun ada gak mutiara puji... he he

apa pun thanks mutiara...

Mutiara Bernilai said...

alahai dear..

kamu layakk..

Mutiara mmg suke blog Afida..

nway, PR tu Page Rank..google akan bg rank pada Afida.. :)

pRiNCe said...

bukan seng nk wat blog jadi feymes kan...
bnyk kna berusaha...
pe2 hal..sy doakan kite sume jadi feymes...:)
muahahaha..

Lulu caldina said...

blog sendiri pun tak kurang hebatnya, kan?

Frodo Baggins said...

wah ... segann ooo
hahaha

Mutiara Bernilai said...

@ pRiNCe

hikhik..slamat menjadi femes..kdg2 MB takmo lak jd femes ~

Mutiara Bernilai said...

@ Lulu caldina

^___^

malu!

Mutiara Bernilai said...

@ Frodo Baggins

aishhh..mcm ne leh masuk sini lak ni.. bajet kamu xkan singgah sini..

kamu segan, mB malu..
mujur x tulis sume ape yg MB pk sal author Frodo Baggins tu..kalu x..aishhh..

AkuMuzikFilem said...

bagus2 cik mutiara ini high self confident orangnya=). kebayakan blog yang kamu nyata itu lagi best dari penaja segmen itu. haha

AkuMuzikFilem said...

bagus2 cik mutiara ini high self confident orangnya=). kebayakan blog yang kamu nyata itu lagi best dari penaja segmen itu. haha