18 March 2011

Doakan keselamatan Mutiara ye kawan2..



Rumah Mutiara kena geledah pencuri semalam petang.
Forensik selesai kerja dalam pukul 4 pagi tadi.
Nway doakan keselamatan Mutiara dan semua org,
Lebih-lebih lagi yang dok area rumah Mutiara,
Dah setiap minggu mesti ade rumah yg kena masuk
Doakan kami semua
Macam-macam berlaku.
Pening sebentar. 
Banyak perkara kena setel.
babai!



kamu-kamu dan kamu semua, sila jaga diri dan hati2!

TQ coz alwiz there..

Dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai dugaan; dan kepada Kami-lah kamu semua akan dikembalikan. [Al-Anbiyaa’: 35] 
 
 
syg slalu!~

30 org kaki bebel buat bising:

angahfarah said...

salam..ena..
yeke rmh kena pecah msk? Allahuakbar..sabar ye..akk doakn ena n kekawan selamat semua..sabar..ada hikmah disebalik kejadian ini..

Cikgu CTE said...

zaman skrg nie mmg kena berjaga2 sentiasa... rumah sya pun pernah kena pecah masuk..nasib baik saya tak ada di rumah...

seram jugak memikirkannya..anak dara saya sedang membesar...takut diapa2kan sahaja..harta boleh dicari tapi .....

jaga diri yea..

kalau ada remote keta, bwak masa tido..kalau ada pencuri, tekan aje alarm tu..

Anonymous said...

na bahaya tu..huhu ko ok?-H

Kakzakie said...

Kakak ingatkan blog mutiara kena virus sebab semalam kakak tak boleh masuk.

Moga Alah bagi balasan kepada mereka yg dangkal itu. Selamat buat keluarga Mutara juga. Amiiin...

Mutiara Bernilai said...

@ Cikgu CTE

btul2..yg penting nyawa dan yg bg prempuan harap2 x d nuat pkare2 yg mcm rogol n bunuh..

wah..btul2,ape2 trus tekan alarm keta..

thanks Cikgu!~

Mutiara Bernilai said...

@ angahfarah

a'ah kak..
ni ngantuk2 lg ni..
xleh nak tdo smalam..
takut!~

Thanks kak doakan..

Mutiara Bernilai said...

@ Ano

insyaAllah..juz fine here..

thanx darl!~

Mutiara Bernilai said...

@ Kakzakie

huhu..xleh bukak?
erk..

hm..same2 kite jg kselamatn neh kak..
skang mcm2 bende leh blaku..

syg slalu!

Mutiara Bernilai said...

@ Sunah Mohammad

baek!~

nohoho =) said...

semoga cik mutiara selamat...
cik mutiara paku kan papan kat pintu...bagi tak boleh pecah masuk..=)

Mutiara Bernilai said...

Amin Ya Allah..
moga selamat sume org tmasuk nohoho =)

aish,,nak paku lak ke.. nati Cik mutiara gak yg susah..xbley masuk umah..

sob2!~

solo molo said...

d0akan semua selamat...
kena lebih berhati-hati lepas nie...
banyakkan berdoa ye...


salam ziarah dari bl0g Cik Sunah...

GadisGula-gula said...

da bnyk jadi?? hurm.. pe kate.. pasang perangkap kat pintu n tingkap rumah?? buh la apa2 kat lantai berdekatan ngan pintu n tingkap.. tp inform la kat keluarga.. takot nnty keluarga kene pulak~

~sn~ said...

jangan sedey2x ye bunda~ Allah seeeennnntiaaassssaaaaa jaga bunda!

Afida Anuar said...

Ya Allah mutiara, terkejut fida baca ni..... apapun syukur alhamdulillah mutiara selamat....

Republic Aku said...

salam...semoga dilindungi olehnya...

Qaseh dalia adelia said...

isy bahaya tu ..sis okey tak ?jaga diri !

kapten said...

Semoga ALLAH S.W.T melindungi Mutiara dari perkara-perkara yang tidak elok...ameen. Mutiara duk area mana?

Aretikz said...

kena geledah time ada orang x?
kalo kat nak advance, pasang kunci dari dalam.. yang main selak tu.. untuk keselamatan time tido kan.. mcm gitula rumah kmi.. hehe,.

Entri Lelatest
Saya Tak Pernah Burukkan Awak, Kenapa Nak Burukkan Saya?

ariana's said...

Rumah akak pun dah 2 kali dimasuki pencuri..waktu sedang tido..sib baik x de apa..moga Mutiara tabah ye..harap x berulang lagi..

Mutiara Bernilai said...

@ Solo molo

baik..terima kasih En solo molo atas doa n nasihat :)

Mutiara Bernilai said...

@GadisGula-gula

haha..chumel2..
nati la akak Mutiara pk mcm ne nak 'kena'kan pencuri2 yg rajen nihh..

aish!~

Mutiara Bernilai said...

@ ~sn~

Allah sentiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa ADA :)

syg slalu!~

Mutiara Bernilai said...

@ Afida Anuar

Alhamdulillah sgalanya selamat :)

kamu jg diri neh!

Mutiara Bernilai said...

@ Republic Aku

wkumsalam
thanx 4 ur care..
u too, pliz do tc!

Mutiara Bernilai said...

@ Qaseh dalia adelia

kamu pun dear sis..
jg kselamatan!

syg slalu!~

Mutiara Bernilai said...

@ kapten

amin Ya Allah..
Mutiara dok area semarak..
kije kat utm KL

Mutiara Bernilai said...

@ Aretikz


ok, thank Aretikz 4 ur suggestion n ur care.. :)

Mutiara Bernilai said...

@ ariana's

ye ke kak? hope sgalanya ok kat sane..

insyaAllah, moga Allah lindungi kite sume..